Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41059

Ingredience

800 g Amur bílý
300 g Hrachové lusky
10 g Kmín celý
4 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
2 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 642kJ
4% Sacharidy 14 g
339% Tuky 254 g
13% Sodík 267 mg
46% Bílkoviny 26 g

Amur s mrkví postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do malé misky, přidáme sůl a smícháme. Na větší pánvi rozpálíme 60 g másla, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, a tak dlouho ji dusíme až pustí svoji vlastní růžovou šťávu. Vše zalijeme vínem a přidáme lusky, pod poklicí za občasného míchání dusíme 15 minut. Před dokončením dušení posypeme nasekanou petrželí a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.

2

Porce amura, potřeme česnekem a solí, posypeme kmínem a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme.

3

Upečeného amura položíme na talíř, přidáme dušenou zeleninu a podáváme.

Poznámka

Amura servírujeme teplého. Nezapomeneme přidat citron.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept