Špenát dušený s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát dušený s cibulí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41060 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 797,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,2mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Kmín drcený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát dušený s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nadrobno nasekané feferony a kmín, orestujeme. |
2 | Poté vložíme špenát a zázvor, zakryjeme, dusíme cca 5 minut. Ochutíme solí a necháme vypařit přebytečnou vodu. Nakonec opět zakryjeme pokličkou a zvolna dodusíme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu