Taštičky s masem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s masem a hráškem
Taštičky s masem a hráškem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41063 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
těsto | |
---|---|
2 kávová lžička | Kmín celý |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
140 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
náplň | |
150 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
450 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 363,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Minerální voda perlivá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hrášek, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Hořčice, Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s masem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g měkkého másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme, pak přimícháme vyšlehaný žloutek se lžičkou octa a s 2 lžícemi minerální vody. |
2 | Těsto vařečkou promícháme a důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladna na 30 minut uležet. |
3 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, posekáme nadrobno. Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kostičky. Očistíme a drobně rozkrájíme cibuli s česnekem. V pánvi si na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme pokrájené maso a krátce, přibližně 5 minut maso restujeme. Pak k němu přidáme chilli papričku, ochutíme pepřem, solí, kmínem, přidáme brambory, 1 lžičku hořčice, 0,5 dl vody a pod pokličkou dusíme do měkka asi 30 minut. Poté přimícháme mražený zelený hrášek, pánev s masem odstavíme z plotny, směs necháme vychladnout. |
4 | Nastříháme pečicí papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed papíru, vyválíme plát o síle 5 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. |
5 | Formičkou o průměru asi 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a dobře je přitiskneme k sobě. |
6 | Takto připravíme i ostatní taštičky. Poklademe je na plech, vyložený pečicím papírem, spojenými okraji směrem nahoru. Taštičky potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. |
7 | Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 200°C, potom teplotu snížíme a dopečeme do zlatova přibližně 25 minut. Podáváme horké. |
Poznámka
Servírujeme horké.