Dušené paprikové lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené paprikové lusky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41066 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 ks | Paprika červená |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 436,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 202,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Hořčičné semínko, Paprika červená, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené paprikové lusky postup přípravy receptu:
1 | Jednu cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Orestujeme druhou pokrájenou cibuli, utřený česnek, bobkový list, hořčičné semínko a zázvor. Poté přidáme na nudličky pokrájené papriky, ochutíme cukrem, solí a přilijeme šťávu, vymačkanou z citronu. Dle potřeby podlijeme vodou a dusíme do měkka. |
3 | Hotové papriky posypeme osmaženou cibulkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme jako přílohu.