Jednoduchý recept

Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41069

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1 ks Bujón slepičí
4 ks Králičí stehna
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rozmarýn čerstvý
250 g Rýže loupaná
250 ml Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná
450 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
21% Sacharidy 77 g
57% Tuky 43 g
7% Sodík 144 mg
17% Bílkoviny 10 g

Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.

2

Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.

3

Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.

4

Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.

5

Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept