Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41069 |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 ks | Bujón slepičí |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Králičí stehna |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Rýže loupaná |
2 ks | Šalotka |
250 ml | Smetana zakysaná 14% |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Víno bílé |
450 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 25,4mg |
Draslík | 570,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Rýže loupaná, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón slepičí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno. |
2 | Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu. |
3 | Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme. |
4 | Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme. |
5 | Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží. |