Recept

Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41071
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Moravské uzené maso
200 g Rajčata
250 g Sýr Ementál (Primátor)
Na těstoviny
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Fusilli
1,5 l Voda pitná
Na zálivku
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
4 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Vaření zeleniny
150 g Hrášek mražený
2 ks Mrkev kořen
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 757 kcal
Kilojoule 3 167kJ
18% Sacharidy 66 g
229% Tuky 172 g
9% Sodík 178 mg
70% Bílkoviny 40 g

Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.

2

Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.

3

V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept