Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41071 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Moravské uzené maso |
200 g | Rajčata |
250 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Na těstoviny | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
1,5 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Vaření zeleniny | |
150 g | Hrášek mražený |
2 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 93,0mg |
Draslík | 95,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl, Voda pitná, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Fusilli, Hořčice plnotučná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Hrášek mražený, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem. |
3 | V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.