Recept

Hovězí roštěnec s ementálem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41072

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 ks Cibule červená
130 g Houby čerstvé
800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
10 ks Rajčata Cherry
1 špetka Rozmarýn čerstvý
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 759kJ
4% Sacharidy 14 g
58% Tuky 43 g
18% Sodík 353 mg
91% Bílkoviny 51 g

Hovězí roštěnec s ementálem postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple.

2

Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme.

3

Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme.

4

Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout.

5

Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept