Hovězí roštěnec s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec s ementálem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
130 g | Houby čerstvé |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
10 ks | Rajčata Cherry |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 132,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Houby čerstvé, Hovězí roštěnka níz. peč., Koření Steak 7 pepřů, Protlak rajčatový, Rajčata Cherry, Sýr Ementál (Primátor), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, posypeme steakovým kořením, troškou rozmarýnu. Na pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran důkladně opečeme. Pak je vyjememe a udržujeme v teple. |
2 | Na pánev přidáme zbytek slunečnicového oleje a najemno nasekanou červenou cibuli, česnek na něm orestujeme. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Papriku s houby přidáme k cibuli s česnekem, 5 minut restujeme. |
3 | Poté přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, rajčatový protlak, bazalku a 5 minut povaříme. |
4 | Nakonec přilijeme bílé víno a zeleninový vývar a povaříme. Omáčka musí zhoustnout. |
5 | Rozpálíme grilovací pánev, vložme na ni steaky a navrch každého plátku masa položíme plátek ementálu. Malou chvilku grilujeme a ihned poté servírujeme na připravené talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme na jemno nasekanout bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.