Recept

Hověz maso v zázvorové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41074

Ingredience

3 polévková lžíce Chilli omáčka
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Cukr třtinový
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 špetka Kari koření
60 g Kokos sušený
1 špetka Kurkuma
2 polévková lžíce Limetková šťáva
200 ml Mléko kokosové
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 624kJ
3% Sacharidy 12 g
67% Tuky 50 g
8% Sodík 155 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hověz maso v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku a česnek očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje, jarní cibulku a česnek orestujeme. Potom vsypeme nastrouhaný zázvor, na jemno nasekanou pažitku a ještě chvilku opékáme.

2

Přidáme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kurkumu, sušený kokos a opékáme ještě asi minutu.

3

Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V další pánvi rozpálíme zbytek slunečnicového oleje, maso na něm orestujeme. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Do pánve nasypeme třtinový cukr a necháme ho zkaramelizovat, poté přilijeme kokosové mléko, přidáme obsah první pánve a přivedeme k varu. Nakonec do omáčky vložíme orestované maso, prohřejeme.

5

Servírujeme na připravené talíře, ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept