Hověz maso v zázvorové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hověz maso v zázvorové omáčce
Hověz maso v zázvorové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41074 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
600 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
1 špetka | Kari koření |
60 g | Kokos sušený |
1 špetka | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
200 ml | Mléko kokosové |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 785,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Kari koření, Kokos sušený, Kurkuma, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Mléko kokosové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hověz maso v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a česnek očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje, jarní cibulku a česnek orestujeme. Potom vsypeme nastrouhaný zázvor, na jemno nasekanou pažitku a ještě chvilku opékáme. |
2 | Přidáme chilli omáčku, limetkovou šťávu, kurkumu, sušený kokos a opékáme ještě asi minutu. |
3 | Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. V další pánvi rozpálíme zbytek slunečnicového oleje, maso na něm orestujeme. Maso z pánve vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Do pánve nasypeme třtinový cukr a necháme ho zkaramelizovat, poté přilijeme kokosové mléko, přidáme obsah první pánve a přivedeme k varu. Nakonec do omáčky vložíme orestované maso, prohřejeme. |
5 | Servírujeme na připravené talíře, ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s vařenou rýží.