Recept

Hovězí stroganoff s hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41075

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
800 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
240 g Hříbky čerstvé
150 ml Jogurt bílý
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 429 kcal
Kilojoule 1 796kJ
5% Sacharidy 19 g
9% Tuky 7 g
323% Sodík 6 g
89% Bílkoviny 50 g

Hovězí stroganoff s hříbky postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou pálivou paprikou.

2

V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, maso na nějm ze všech stran orestujeme. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Okurky rozkrájíme na drobné kostičky.

4

Na pánev s vypečeným omastkem přidáme jarní cibulku, kousky okurek a orestujeme je. Zalijeme bílým vínem, přidáme vinný ocet, na plátky nakrájené a očištěné hříbky, bílý jogurt, zeleninový vývar, 4 minuty povaříme, dokud není omáčka hustá. Přimícháme francouzskou hořčici a opečené kousky masa, promícháme.

5

Ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se hodí široké nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept