Hovězí stroganoff s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí stroganoff s hříbky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
800 g | Hovězí svíčková |
240 g | Hříbky čerstvé |
150 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Hříbky čerstvé, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Jogurt bílý, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí stroganoff s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou pálivou paprikou. |
2 | V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, maso na nějm ze všech stran orestujeme. Poté maso vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Okurky rozkrájíme na drobné kostičky. |
4 | Na pánev s vypečeným omastkem přidáme jarní cibulku, kousky okurek a orestujeme je. Zalijeme bílým vínem, přidáme vinný ocet, na plátky nakrájené a očištěné hříbky, bílý jogurt, zeleninový vývar, 4 minuty povaříme, dokud není omáčka hustá. Přimícháme francouzskou hořčici a opečené kousky masa, promícháme. |
5 | Ihned servírujeme na připravené talíře, zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha se hodí široké nudle.