Hovězí steaky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steaky s hříbky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41076 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
800 g | Hovězí svíčková |
200 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Hříbky čerstvé, Kerblík, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Koření Steak 7 pepřů, Martell cognac, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steaky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením. |
2 | Na pánvi rozpálíme polovinu másla a steaky na něm z obou stran opečeme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Jarní cibulku očistíme, rozkrájíme na kolečka, hříbky omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky. Do pánve dáme jarní cibulku a hříbky, opékáme je do zlatova, přilijeme koňak, 30 vteřin povaříme. Poté přidáme francouzskou hořčici, worcester, zeleninový vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Nakonec přimícháme limetkovou šťávu, na jemno sekanou pažitku s kerblíkem, zbytek másla, osolíme, opepříme a promícháme. |
5 | Na připravené talíře servírujeme steaky, přelijeme je hříbkovo-bylinkovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.