Steakov závitky v omáčce z modrého sýra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steakov závitky v omáčce z modrého sýra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41078 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
800 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Limetková kůra |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 136,5mg |
Draslík | 848,6mg |
Vláknina | 258,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steakov závitky v omáčce z modrého sýra postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, paličkou na maso naklepeme. Do misy vložíme na jemno nasekanou bazlaku, limetkovou kůru, prolisovaný česnek, promícháme a směs klademe na maso. Navrch položíme špalíčky Nivy (část odložíme na později), každý plátek zarolujeme a zpevníme párátkem. |
2 | V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, závitky na něm ze všech stran opečeme. Poté maso přelijeme portským vínem a chvilku povaříme. Přidáme smetanu, zbytek na kostičky rozdrobené Nivy, promícháme, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut. Občas promícháme, aby se sýr hezky rozpustil. |
3 | Takto připravený pokrm servírujeme na talíře, zdobíme na jemno nasekanou pažitkou. |
Poznámka
Podáváme teplé.