Recept

Roštěnec s bylinkovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41080

Ingredience

1 polévková lžíce Estragon
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
2 kávová lžička Hořčice francouzská
1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
25 g Máslo čerstvé
20 g Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pomerančová kůra
30 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 418kJ
2% Sacharidy 6 g
47% Tuky 35 g
6% Sodík 128 mg
107% Bílkoviny 60 g

Roštěnec s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Na pekáček vložíme máslo a přidáme slunečnicový olej.

2

Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do trouby, maso z obou stran důkladně opečeme, poté vyjmeme.

3

V misce rozdrtíme kuličky zeleného pepře, promícháme je s franouzskou hořčicí a na jemno nasekanou pažitkou a estragonem. Z bílku ušleháme tuhý sníh, pomalu ho přimícháme do pepřové směsi.

4

Opečené maso potřeme silnou vrstvou směsi, následně obalíme ve strouhance smíchané s pomerančovou kůrou.

5

Maso poožíme do pekáče a znova dáme do trouby, pečeme dalších 15 minut. V průběhu pečení maso několikrát obrátíme.

6

Po upečení maso ihned servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept