Roštěnec s bylinkovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnec s bylinkovou krustou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41080 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Estragon |
2 kávová lžička | Hořčice francouzská |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 227,6mg |
Draslík | 95,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomerančová kůra, Strouhanka, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Hovězí roštěnka vys. peč., Koření Steak 7 pepřů, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnec s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Na pekáček vložíme máslo a přidáme slunečnicový olej. |
2 | Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, posypeme steakovým kořením a vložíme do pekáčku. Pekáček dáme do trouby, maso z obou stran důkladně opečeme, poté vyjmeme. |
3 | V misce rozdrtíme kuličky zeleného pepře, promícháme je s franouzskou hořčicí a na jemno nasekanou pažitkou a estragonem. Z bílku ušleháme tuhý sníh, pomalu ho přimícháme do pepřové směsi. |
4 | Opečené maso potřeme silnou vrstvou směsi, následně obalíme ve strouhance smíchané s pomerančovou kůrou. |
5 | Maso poožíme do pekáče a znova dáme do trouby, pečeme dalších 15 minut. V průběhu pečení maso několikrát obrátíme. |
6 | Po upečení maso ihned servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami.