Recept

Kořeněná polévka se sýtem Tofu

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41081

Ingredience

10 g Chilli paprička
10 g Chilli paprička zelená
10 g Pórek
600 g Sýr sójový - Tofu
4 g Sůl
1,5 ml Voda pitná
200 g Škeble čerstvé
Omáčka
20 ml Olej sezamový
18 ml Omáčka sojová světlá
10 g Paprika mletá pálivá
28 g Pórek
2 g Sůl
16 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
41% Sodík 825 mg
34% Bílkoviny 19 g

Kořeněná polévka se sýtem Tofu postup přípravy receptu:

1

Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky.

2

Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí.

3

Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky.

4

Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept