Kořeněná polévka se sýtem Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 41 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná polévka se sýtem Tofu
Celkový čas: | 41 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 11 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41081 |
Ingredience
10 g | Chilli paprička |
10 g | Chilli paprička zelená |
10 g | Pórek |
200 g | Škeble čerstvé |
4 g | Sůl |
600 g | Sýr sójový - Tofu |
1,5 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
16 g | Česnek |
20 ml | Olej sezamový |
18 ml | Omáčka sojová světlá |
10 g | Paprika mletá pálivá |
28 g | Pórek |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 265,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Škeble čerstvé, Sůl, Voda pitná, Česnek, Olej sezamový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Pórek, Sýr sójový - Tofu, Omáčka sojová světlá, Paprika mletá pálivá, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná polévka se sýtem Tofu postup přípravy receptu:
1 | Sýr Tofu nakrájíme na kostky o hraně 5 cm. Ze škeblí vyřízneme maso, propláchneme ve slané vodě a necháme okapat na sítku. Česnek oloupeme a utřeme, pórek oloupeme, polovinu pórku nasekáme do kořenicí omáčky a druhou část nakrájíme úhlopříčně na nudličky dlouhé přibližně 2 cm. Papriky opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na delší nudličky. |
2 | Kořenicí omáčku připravíme smícháním utřeného česneku, nasekaného pórku, lžíce světlé sójové omáčky, mleté papriky a sezamového oleje, směs ochutíme solí. |
3 | Maso ze škeblí dochutíme polovinou kořenicí omáčky. |
4 | Kousky sýra Tofu dáme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, když začne voda vřít, oheň zmírníme, sýr vaříme dále už jen 5 minut. Poté přidáme do hrnce ochucené maso ze škeblí a zbytek omáčky, kterou jsme připravili, povaříme 2 minuty. Potom přisypeme nudličky pórku a červené papriky, když se začne polévka vařit, je hotová. Podáváme ji teplou v miskách. |
Poznámka
Servírujeme teplé.