Hovězí roštěnec s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěnec s jarní cibulkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
80 ml | Balsamico ocet |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice francouzská |
800 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
50 g | Máslo čerstvé |
45 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno portské |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 810,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 414,4mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Hovězí roštěnka níz. peč., Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roštěnec s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vetřeme do něj rozmarýn. Necháme 30 minut odpočívat. |
2 | Na ohnivzdorné pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm v troubě z obou stran opečeme. |
3 | Přidáme polovinu másla, opět vložíme do trouby, pečeme dalších 10 minut. Během pečení maso podléváme. Poté ho vyjmeme z trouby a udržujeme v teple. |
4 | Z pánve slijeme všechen tuk, vložíme na ni zbytek másla, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a opékáme. Přidáme balsamico, portské víno, zeleninový vývar a 5 minut povaříme. Přidáme na jemno nasekanou pažitku, francouzskou hořčici, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
5 | Maso servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme s opečenými bramborami.