Jednoduchý recept

Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41084

Ingredience

1 ks Cibule
1 hrst Kopr čerstvý
40 g Krabí pasta
400 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Mouka pšeničná
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
125 ml Pomerančová šťáva
250 ml Smetana ke šlehání 30%
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny mušle
1,5 l Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 929kJ
24% Sacharidy 88 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 154 mg
66% Bílkoviny 37 g

Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.

2

Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.

3

Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

4

Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.

5

Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept