Recept

Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou 5 1
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41085
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí plec
100 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Omáčka
1 polévková lžíce Džem brusinkový
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
100 ml Víno portské
400 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 399kJ
6% Sacharidy 20 g
62% Tuky 47 g
34% Sodík 676 mg
121% Bílkoviny 68 g
Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou

Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Hovězí pečeni omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče s rozpáleným slunečnicovým olejem. Maso ze všech stran opečeme, poté vložíme do trouby a pečeme 90 minut.

2

Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.

3

Z pekáče slijeme všechen tuk. Do pekáčku nalijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu, potom přidáme brusinkový džem, důkladně promísíme. Škrob smícháme s portským vínem a přimícháme do pekáčku, osolíme, opepříme a ještě jednou důkladně promícháme.

4

Hovězí pečeni krájíme na plátky, servírujeme na připravené talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Hovězí pečeně s brusinkovou omáčkou
Těšila jsem se na sváteční pikantní jídlo. Bohužel je tato omáčka poměrně fádní i přes použité portské (nemělo čas předat jídlu svou skvělou chuť, protože se v pokrmu vaří jen do zhoustnutí omáčky a to je málo) a myslím, že hlavní důvod je v postupu. Pro případné další experimentátory doporučuji použít klasický cibulovo-zeleninový základ, zasmahnout hladkou mouku, pak přidat víno a výpek z masa a pořádně provařit. Pak teprve přidat brusinky. Bohužel recept tak, jak je napsaný, nemůžu s čistým svědomím doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept