Jednoduchý recept

Karbanátky jehněčí s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41087
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Jehněčí maso mleté
4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
1 polévková lžíce Máta
3 polévková lžíce Mátové želé
3 polévková lžíce Okurka salátová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
16% Sodík 310 mg
29% Bílkoviny 16 g

Karbanátky jehněčí s mátou postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs.

2

Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut.

3

Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany.

4

V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice.

5

Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept