Karbanátky jehněčí s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky jehněčí s mátou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41087 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
350 g | Jehněčí maso mleté |
4 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Mátové želé |
3 polévková lžíce | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 277,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí maso mleté, Máta, Okurka salátová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mátové želé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky jehněčí s mátou postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy dáme mleté jehněčí maso a promícháme s nasekanou cibulí, polovinou mátového želé a strouhankou. Osolíme, opepříme a vytvoříme pevnou směs. |
2 | Směs rozdělíme na 4 díly a z každého vytvarujeme karbanátek. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 30 minut. |
3 | Rozpálíme gril, na mřížku grilu položíme fólii na pečení a navrch dáme karbanátky. Grilujeme 8 minut z každé strany. |
4 | V misce smícháme jogurt, čerstvou mátu, nakrájenou okurku a zbylé mátové želé. Přikryjeme a dáme vychladit do lednice. |
5 | Karbanátky necháme okapat a podáváme teplé se zálivkou. |