Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41088

Ingredience

5 g Kmín celý
60 g Máslo čerstvé
1 kg Platýz - filety
Salát
100 g Salát ledový
200 g Červená řepa
300 g Ředkvička
Zálivka
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Ocet malinový
1 dl Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 727kJ
2% Sacharidy 9 g
36% Tuky 27 g
15% Sodík 302 mg
58% Bílkoviny 33 g

Uzený filet z platýze postup přípravy receptu:

1

Červenou miniaturní řepu očistíme a v hrnci s vodou uvaříme. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka, ledový salát na úhledné tenké proužky, promícháme.

2

Zálivka: Do misky vlijeme olej, ocet, worcester, cukr, podle chuti sůl, pepř a dobře promícháme.

3

V pánvi zahřejeme máslo, přidáme kmín a filety z obou stran osmažíme. Potom je vyjmeme, porce pokládáme na talíře, přidáme list ledového salátu a na něj položíme ředkvičkový salát, který zalijeme zálivkou. Vedle naskládáme připravenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Řepu zálivkou nezaléváme.

4

Když máme pokrm na talíři pěkně naaranžovaný, jídlo podáváme.

Poznámka

Filety z uzeného platýze servírujeme teplé, ozdobené plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept