Uzený filet z platýze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzený filet z platýze
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41088 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Platýz - filety |
Salát | |
---|---|
200 g | Červená řepa |
300 g | Ředkvička |
100 g | Salát ledový |
Zálivka | |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 877,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Platýz - filety, Červená řepa, Ředkvička, Salát ledový, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet malinový, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzený filet z platýze postup přípravy receptu:
1 | Červenou miniaturní řepu očistíme a v hrnci s vodou uvaříme. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka, ledový salát na úhledné tenké proužky, promícháme. |
2 | Zálivka: Do misky vlijeme olej, ocet, worcester, cukr, podle chuti sůl, pepř a dobře promícháme. |
3 | V pánvi zahřejeme máslo, přidáme kmín a filety z obou stran osmažíme. Potom je vyjmeme, porce pokládáme na talíře, přidáme list ledového salátu a na něj položíme ředkvičkový salát, který zalijeme zálivkou. Vedle naskládáme připravenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Řepu zálivkou nezaléváme. |
4 | Když máme pokrm na talíři pěkně naaranžovaný, jídlo podáváme. |
Poznámka
Filety z uzeného platýze servírujeme teplé, ozdobené plátkem citrónu.