Jednoduchý recept

Kebaby polentové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41091

Ingredience

2 polévková lžíce Mateřídouška
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
175 g Polenta instantní
1 kávová lžička Sůl
7,5 dl Voda pitná
8 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
9% Sacharidy 33 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 207 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kebaby polentové postup přípravy receptu:

1

Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Přidáme čerstvou mateřídoušku, sůl, pepř.

2

Polentu rozložíme na desku a rozválíme ji na placku o tloušťce 2,5 cm. Ostrým nožem z ní vykrájíme kostky.

3

Plátky parmské šunky rozkrojíme podélně na dva pruhy a zabalíme do nich kostky polenty. Napíchneme kostky na grilovací jehly, trochou oleje kebaby potřeme a grilujeme v předehřátém grilu do zlatova. Občas je otočíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept