Jednoduchý recept

Libanonský kibbeh

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41092
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Kečup
75 g Kuskus
4 kávová lžička Nové koření mleté
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
5% Sacharidy 19 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 115 mg
31% Bílkoviny 17 g

Libanonský kibbeh postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme kuskus, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté přesypeme do síta, vymačkáme z něj vodu.

2

Do mixéru vložíme cibuli, jehněčí mleté maso a rozmixujeme. Smícháme kuskus, jehněčí mleté maso, skořici, nové koření s pepřem a promícháme. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme šišky a napícháme je na 8 jehel. Necháme na 30 minut vychladit.

3

Smícháme kečup a olej, abychom získali šťávu na podlévání. Kibbeh grilujeme 15 minut, otáčíme a podléváme.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Doporučujeme podávat se zelným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept