Recept

Uzená krkovice s vinnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41095
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Uzená vepřová krkovička
200 ml Voda pitná
Na zelí
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
8 ks Tymián čerstvý
150 ml Voda pitná
500 g Zelí kysané
Na omáčku
5 polévková lžíce Chilli omáčka
2,5 polévková lžíce Omáčka sójová
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 280kJ
10% Sacharidy 36 g
75% Tuky 56 g
4% Sodík 80 mg
50% Bílkoviny 28 g

Uzená krkovice s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.

2

Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.

3

Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.

4

Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept