Uzená krkovice s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená krkovice s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 g | Uzená vepřová krkovička |
200 ml | Voda pitná |
Na zelí | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Jalovec |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Tymián čerstvý |
150 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Na omáčku | |
5 polévková lžíce | Chilli omáčka |
2,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 558,1mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 128,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Voda pitná, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Chilli omáčka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzená vepřová krkovička, Jalovec, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Zelí kysané, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená krkovice s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme. |
2 | Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny. |
3 | Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny. |
4 | Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.