Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41097

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
100 g Parmice
1 špetka Pepř bílý
10 ks Pepř černý celý
3 hrst Petržel - nať
16 ks Scampi
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
1,5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
2 ks Šťovík

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 406kJ
40% Sacharidy 143 g
143% Tuky 107 g
9% Sodík 172 mg
54% Bílkoviny 31 g

Penne se scampi postup přípravy receptu:

1

Očistíme a oloupeme scampi - na břišní straně scampi nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Prázdné krunýře nevyhazujeme. Pod tekoucí vodou scampi omyjeme a osušíme je. Zeleninu očistíme a omyjeme, menší cibuli oloupeme a vše najemno nakrájíme. Zeleninu smíchám v hrnci s kořením, krunýři a špetkou soli. Vše zalijeme vodou a dáme 15 minut vařit. Po uvaření vývar prolijeme přes jemné sítko.

2

Poté vývar opět přivedeme k varu, vložíme do něj filety parmice nachové a snítky petrželky. Vaříme asi 3 minuty. Vyjmeme petrželku. Vývar s masem v mixéru rozmixujeme na pyré. Loupané scampi nakrájíme na menší kousky.

3

Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Ve velké pánvi rozpálíme olej, na kterém do světložluta osmahneme česnek, přidáme petrželku a nakrájené krevety a vše krátce osmažíme. Směs na pánvi dochutíme solí a pepřem.

4

Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, po uvaření je scedíme a necháme okapat. Trochu vody, ve které se těstoviny vařily, odložíme stranou. Penne přidáme na pánev k česneku a krevetám a přimícháme rybí pyré. Pokud je směs příliš hustá, naředíme vodou z těstovin. Při nízké teplotě vše důkladně promícháme. Opláchneme šťovík, osušíme ho a najemno nasekáme. Přidáme ho spolu s nakrájeným máslem na pánev a promícháme. Nahřejeme talíře, na které porcujeme těstoviny a ihned podáváme.

Poznámka

Scampi můžeme nahradit neloupanými krevetami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept