Recept

Taštičky s kořeněným jehněčí masem

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41098
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

masová náplň
4 ks Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 dl Hovězí vývar základní
450 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Kari koření
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Kurkuma
1 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Olej sezamový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
těsto
1 kávová lžička Kari koření
0,5 kávová lžička Kurkuma
1,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
280 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
0,8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
19% Sacharidy 67 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 527 mg
46% Bílkoviny 26 g

Taštičky s kořeněným jehněčí masem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme.

2

Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm cibuli zpěníme, přidáme mleté maso, přimícháme česnek a maso, restujeme 4 - 5 minut. Poté maso osolíme, ochutíme kari kořením, pepřem, chilli, kmínem, majoránkou a kurkumou. Maso s kořením promícháme a restujeme 2 - 3 minuty. Přilijeme 2 dl hovězího vývaru, maso pod pokličkou povaříme přibližně 5 minut. Potom přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout.

3

Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, 1,5 sáčku kypřicího prášku, 1 lžičku kari koření, 0,5 lžičky kurkumy. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promíchám, ve sklenici vyšleháme žloutek se lžící octa a 0,75 dl vody, potom pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promícháme s moukou. Těsto důkladně v míse nebo na válu uhněteme. Rozdělíme na dva díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladna uležet minimálně na 1 hodinu.

4

Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce masové náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou.

5

Taštičky s jehněčím masem položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut.

Poznámka

Taštičky podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept