Taštičky s kořeněným jehněčí masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s kořeněným jehněčí masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41098 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
masová náplň | |
---|---|
4 ks | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 dl | Hovězí vývar základní |
450 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
těsto | |
1 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 243,9mg |
Draslík | 673,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hovězí vývar základní, Kari koření, Kmín drcený, Kurkuma, Majoránka, Olej sezamový, Strouhanka, Sůl, Kari koření, Kurkuma, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s kořeněným jehněčí masem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomeleme. |
2 | Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej, na něm cibuli zpěníme, přidáme mleté maso, přimícháme česnek a maso, restujeme 4 - 5 minut. Poté maso osolíme, ochutíme kari kořením, pepřem, chilli, kmínem, majoránkou a kurkumou. Maso s kořením promícháme a restujeme 2 - 3 minuty. Přilijeme 2 dl hovězího vývaru, maso pod pokličkou povaříme přibližně 5 minut. Potom přimícháme strouhanku a směs necháme vychladnout. |
3 | Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, 1,5 sáčku kypřicího prášku, 1 lžičku kari koření, 0,5 lžičky kurkumy. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promíchám, ve sklenici vyšleháme žloutek se lžící octa a 0,75 dl vody, potom pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promícháme s moukou. Těsto důkladně v míse nebo na válu uhněteme. Rozdělíme na dva díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do chladna uležet minimálně na 1 hodinu. |
4 | Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce masové náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou. |
5 | Taštičky s jehněčím masem položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut. |
Poznámka
Taštičky podáváme horké.