Vepřové plátky po valašsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky po valašsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Kopr sterilovaný |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřová kýta |
300 ml | Voda pitná |
500 g | Zakysaná smetana |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 108,2mg |
Draslík | 564,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kopr sterilovaný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky po valašsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka. |
2 | Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme. |
3 | Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem. |
4 | Nakonec dochutíme octem a společně podusíme. |