Jednoduchý recept

Vepřové plátky po valašsku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 411
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Kopr sterilovaný
50 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Ocet kvasný lihový
30 g Sůl
100 g Tuk
1000 g Vepřová kýta
300 ml Voda pitná
500 g Zakysaná smetana
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 004kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
65% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Vepřové plátky po valašsku postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme z ní menší plátky, Osolíme je, opečeme na tuku, podlijeme částí vody a dusíme pod poklicí doměkka.

2

Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

3

Potom omáčku přecedíme na podušené maso, přidáme kyselou smetanu a na plátky nakrájené, na másle podušené žampiony s koprem.

4

Nakonec dochutíme octem a společně podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept