Krém bílkový k plnění - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém bílkový k plnění
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4110 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
65% Kalorie 1,279 kcal
Kilojoule 5 352kJ
84% Sacharidy 301 g
1% Tuky 0 g
20% Sodík 408 mg
47% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 301g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 397,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Krém bílkový k plnění postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. |
2 | Krupicový cukr svaříme s vodou tzv. na bublinu. Odstavíme z ohně. |
3 | Do ušlehaného sněhu lijeme tenkým praménkem svařený cukr a dobře šleháme. Nakonec přimícháme moučkový cukr. |
4 | Hotový krém dáme do sáčku s trubičkou a ihned jím plníme např. kremrole. |