Domácí pařížský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pařížský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41101 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
375 g | Hroznové víno |
250 g | Kuřecí maso vařené |
150 g | Majonéza |
50 g | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Sýr Čedar |
175 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 375,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hroznové víno, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Majonéza, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí pařížský salát postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme hroznové víno, rozpůlíme hrozny a odstraníme jadérka. Žampiony nakrájíme na plátky, sýr na hrubé kostičky. Všechny tři přísady vložíme do mísy a promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy, opět promícháme. Na závěr do salátu vmícháme majonézu a olivový olej, zamícháme, posypeme čerstvou petrželkou. Můžeme ihned podávat. |
Poznámka
Servírujeme studené.