Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41106 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Salát | |
---|---|
1 ks | Citrony |
10 g | Křen |
2 ks | Mandarinky |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Omáčka pikantní worcesterová |
1 ks | Pomeranče |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 704,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sůl, Tymián čerstvý, Citrony, Křen, Mandarinky, Med včelí, Pomeranče, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Omáčka pikantní worcesterová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční kapr s pikantním sladkým salátem postup přípravy receptu:
1 | Filety kapra naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a necháme na studeném místě odpočívat. |
2 | Salát: Pomeranče, mandarinky oloupeme, měsíčky oddělíme, překrojíme na půlky a vložíme do mísy. Vodu, jemně nastrouhaný křen a med dobře rozšleháme, přilijeme worcester, vše vylijeme do mísy s pomerančem a mandarinkami. Vše důkladně promícháme. |
3 | Na pánvi zahřejeme máslo, na něm z obou stran opečeme filety, které ještě teplé pokládáme na talíř. Přidáme připravený salát a na rybu položíme plátek citrónu. |
Poznámka
Servírujeme jako teplé hlavní jídlo. Myslíte si že chutě spolu neladí, ale výsledek vás jistě překvapí. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.