Recept

Nudle Mie a mleté vepřové maso

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41108
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

250 g Bambusové výhonky
2 stroužek Česnek
150 g Hrachové lusky
100 g Nudle Mie
2 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej sójový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř cayenský
3 ks Pórek
200 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
750 g Vepřové maso mleté
20 g Zázvor celý
150 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 902 kcal
Kilojoule 3 776kJ
19% Sacharidy 68 g
70% Tuky 53 g
26% Sodík 511 mg
75% Bílkoviny 42 g

Nudle Mie a mleté vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Omyjeme čínské zelí a rozkrájíme na proužky široké asi 1 centimetr. Pod proudem tekoucí vody opláchneme cukrové lusky a překrojíme je našikmo. Očištěný pórek naprocujeme na kolečka široká asi 1 centimetr. Houby shiitake očistíme a rozčtvrtíme. Česnek i zázvor zbavíme slupek a pokrájíme je na drobné kostičky.

2

Podle návodu uvedeném na obalu připravíme nudle. Do síta vložíme bambusové výhonky, propláchneme je vodou a ponecháme k okapání.

3

Přichystáme wok, rozpálíme v něm sójový olej a vhodíme mleté vepřové maso, které zprudka opečeme. Zakápneme sójovou omáčkou a posypeme cayenským pepřem. Opečené maso vyndáme z woku.

4

Vlijeme do woku sezamový olej a až se rozehřeje, vhodíme na něj postupně česnek, nakrájený pórek, zázvor, houby, cukrové lusky, čínské zelí a bambusové výhonky. 3 minuty restujeme za stálého míchání. Znovu vložíme hotové opečené maso, přidáme nudle, z nichž okapala voda a ponecháme přibližně 2 minuty prohřívat.

5

Nakonec pokapeme sójovou omáčkou, osolíme a dochutíme cayenským pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept