Pečené filety platýze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filety platýze
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41113 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Fazole v tomatové omáčce |
30 g | Máslo bylinkové |
2 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej dýňový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 505,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Platýz - filety, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole v tomatové omáčce, Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Olej dýňový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filety platýze postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme máslo, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, celer, sůl, pepř, chilli papričku, na půlky nakrájená rajčata, chvilku podusíme, přimícháme fazolky a vše povaříme přibližně 15 minut. |
2 | Česnek oloupeme, rozmačkáme a smícháme spolu se solí. Filety platýze potřeme směsí po obou stranách. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, vložíme platýze a z obou stran opečeme. |
4 | Teplé porcujeme na talíře a přidáme teplou fazolovou přílohu. |
Poznámka
Pečené filety platýze podáváme teplé na vyhřátém talíři.