Jednoduchý recept

Těstoviny s uzenou treskou a pórkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41116
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Hořčice kremžská
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Pórek
350 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny čtyřvaječné
250 g Treska uzená
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
24% Sacharidy 87 g
27% Tuky 20 g
40% Sodík 790 mg
47% Bílkoviny 26 g

Těstoviny s uzenou treskou a pórkem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny vaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka a 2 minuty před dovařením k nim přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Uvařené těstoviny i s pórkem slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Přidáme uzenou tresku nakrájenou na kousky, osolíme a opepříme.

3

Těstoviny s pórkem a rybou vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme osolenou, opepřenou smetanou smíchanou s hořčicí.

4

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

5

Při podávání posypeme každou proci nasekaným koprem.

Poznámka

Můžeme použít i uzenou makrelu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept