Těstoviny s uzenou treskou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s uzenou treskou a pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 41116 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
350 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny čtyřvaječné |
250 g | Treska uzená |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 67,9mg |
Draslík | 396,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 95,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny čtyřvaječné, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s uzenou treskou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny vaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka a 2 minuty před dovařením k nim přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Uvařené těstoviny i s pórkem slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Přidáme uzenou tresku nakrájenou na kousky, osolíme a opepříme. |
3 | Těstoviny s pórkem a rybou vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme osolenou, opepřenou smetanou smíchanou s hořčicí. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut. |
5 | Při podávání posypeme každou proci nasekaným koprem. |
Poznámka
Můžeme použít i uzenou makrelu.