Recept

Zeleninová rýže opečená

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41117

Ingredience

200 g Bambusové výhonky
3 ks Cibulka jarní
200 g Fazole
25 g Houby Shitake sušené
200 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 polévková lžíce Olej sezamový
5 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Pórek
500 g Rýže dlouhozrnná
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 417kJ
44% Sacharidy 158 g
167% Tuky 125 g
1% Sodík 24 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zeleninová rýže opečená postup přípravy receptu:

1

Den předem uvaříme ve vroucí osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme stranou.

2

Připravíme houby, které zalijeme vařící vodou. Ponecháme je 20 minut v této vodě máčet.

3

Mezitím nachystáme omyté jarní cibulky, které nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a zázvor zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Omyjeme bambusové výhonky a rozkrájíme je na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 centimetru. Opláchnutou a oškrábanou mrkev nakrájíme asi na 3 milimetry tlustá kolečka. Přebrané fazole omyjeme.

4

Z hub vyčkáme všechnu přebytečnou vodu a nakrájíme je nadrobno. 125 ml vymačkané vody odložíme stranou pro další použití.

5

Do nachystaného woku vlijeme arašídový olej a osmažíme na něm nasekaný česnek se zázvorem. Potom přidáváme veškerou zeleninu: pórek, mrkev, cibulku, bambusové výhonky, fazole, nakonec rýži. Zvýšíme plamen, aby se chladná rýže dobře prohřála a zalijeme ještě vodou z hub.

6

Nakonec pokrm zakápneme sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept