Zeleninová rýže opečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová rýže opečená
Zeleninová rýže opečená
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41117 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Bambusové výhonky |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
200 g | Fazole |
25 g | Houby Shitake sušené |
200 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
500 g | Rýže dlouhozrnná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 587,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Česnek, Cibulka jarní, Houby Shitake sušené, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pórek, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová rýže opečená postup přípravy receptu:
1 | Den předem uvaříme ve vroucí osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme stranou. |
2 | Připravíme houby, které zalijeme vařící vodou. Ponecháme je 20 minut v této vodě máčet. |
3 | Mezitím nachystáme omyté jarní cibulky, které nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a zázvor zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Omyjeme bambusové výhonky a rozkrájíme je na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 centimetru. Opláchnutou a oškrábanou mrkev nakrájíme asi na 3 milimetry tlustá kolečka. Přebrané fazole omyjeme. |
4 | Z hub vyčkáme všechnu přebytečnou vodu a nakrájíme je nadrobno. 125 ml vymačkané vody odložíme stranou pro další použití. |
5 | Do nachystaného woku vlijeme arašídový olej a osmažíme na něm nasekaný česnek se zázvorem. Potom přidáváme veškerou zeleninu: pórek, mrkev, cibulku, bambusové výhonky, fazole, nakonec rýži. Zvýšíme plamen, aby se chladná rýže dobře prohřála a zalijeme ještě vodou z hub. |
6 | Nakonec pokrm zakápneme sójovou omáčkou a sezamovým olejem. |