Sýrový nákyp s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp s vejci
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41120 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 hrnek | Sýr Gouda 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 381,3mg |
Draslík | 198,7mg |
Vláknina | 94,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 632,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový nákyp s vejci postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, vmícháme mléko a osolíme. Jakmile směs zhoustne, odstavíme, přidáme našlehané žloutky a strouhaný sýr. Důkladně promícháme. |
2 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do hotové směsi. Vložíme do vodní lázně, v mírně rozehřáté troubě přibližně 30 minut zapečeme. Podáváme jako přílohu k masu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.