Těstoviny s rybím filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rybím filé
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 41123 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
500 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
350 g | Těstoviny čtyřvaječné |
4 l | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 25,8mg |
Draslík | 488,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Těstoviny čtyřvaječné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rybím filé postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě s trochou oleje doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Omyté, na kousky nakrájené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na másle doměkka. |
3 | V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku, spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem a dusíme do zhoustnutí. |
4 | Omáčku osladíme, osolíme, opepříme a smícháme s podušenými kousky filé. Znovu krátce podusíme. |
5 | Uvařené těstoviny upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |