Recept

Pirátská truhla (dětská párty)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 41125
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

200 g Čokoláda na vaření
200 g Čokoládová mince zlatá
320 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
4 balení Cukrové zdobení
2 ks Cukr vanilka
2 ks Fundy pendrek
5 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Lentilky
625 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
600 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí
2 balení Bonbony-Bonpari želé směs

Nutriční hodnoty jedné porce

152% Kalorie 2,996 kcal
Kilojoule 12 535kJ
84% Sacharidy 302 g
249% Tuky 187 g
12% Sodík 233 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pirátská truhla (dětská párty) postup přípravy receptu:

1

Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.

2

Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.

3

Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.

Poznámka

K pirátské párty patří: Dělové koule vytvoříme smícháním 500g mletého vepřového masa, 75g strouhanky, 2 lžic čerstvé petrželky, 1 vejce, osolíme a opepříme. Koule pečeme v troubě při teplotě 190°C dozlatova asi 20 minut. Kuřecí hnáty uděláme z kuřecích paliček. Přeřízneme šlachy, aby se nám maso uvolnilo od kosti, obalíme ve vejci a směsi, kterou získáme smícháním rozmixovaného toustového chleba, petrželky, soli, pepře a parmazánu. Pečeme asi 20 minut při 190°C. Obalované kalamary. Jako přílohu použijeme dipy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept