Recept

Marinovaný opékaný losos se zeleninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41126
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
600 g Losos - filety
400 g Mrkev kořen
6 polévková lžíce Olej sezamový
6 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
1 špetka Pepř černý mletý
6 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
200 g Sójové výhonky
1 špetka Sůl
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 726kJ
5% Sacharidy 17 g
331% Tuky 248 g
40% Sodík 801 mg
80% Bílkoviny 45 g

Marinovaný opékaný losos se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.

2

Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.

3

Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.

4

Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.

5

Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.

Poznámka

Servírujeme s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept