Marinovaný opékaný losos se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný opékaný losos se zeleninou
Marinovaný opékaný losos se zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41126 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
600 g | Losos - filety |
400 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
6 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 kávová lžička | Škrob jemný kukuřičný gustin |
200 g | Sójové výhonky |
1 špetka | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 835,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Losos - filety, Olej sezamový, Sójové výhonky, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka Teriyaki, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný opékaný losos se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat. |
2 | Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka. |
3 | Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě. |
4 | Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty. |
5 | Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme s vařenou rýží.