Recept

Uhoř na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41131

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
150 g Fazolové lusky zelené
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
150 g Víno červené
600 g Úhoř říční
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 509kJ
2% Sacharidy 6 g
116% Tuky 87 g
7% Sodík 138 mg
20% Bílkoviny 11 g

Uhoř na červeném víně postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.

2

Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.

3

Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.

Poznámka

Uhoře na víně podáváme jako hlavní teplé jídlo, přidáme ještě citron, na pokapání uhoře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bageta, chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept